Lieksan Elokuvat logo

Kulttuurikeskuksen ala- aulaan on esteetön sisäänpääsy. Brahe-salin pyörätuolipaikat sijaitsevat salin yläosassa jonne käynti tapahtuu hissillä. Opasteet ovat ala- ja yläaulassa. Inva-wc:t sijaitsevat myös ala- ja yläaulassa. Brahe-salissa on induktiosilmukka.
Osaan kotimaisista elokuvista on saatavilla tekstitys ja niistä näytöksistä ilmoitamme erikseen. Kuvailutulkkausta on myös saatavana lähes kaikkiin kotimaisiin elokuviin. Kuvailutulkkaus toimii MovieReading-sovelluksella asiakkaan älypuhelimessa.

Moviereading mobiilisovelluksen asennus ja käyttö

Ennen elokuviin tulemista

MovieReading-mobiilisovelluksella saat kuvailutulkkauksen tai tekstityksen älylaitteeseesi. Tarvitset Android* tai iOS** käyttöjärjestelmällä olevan puhelimen tai tabletin sekä kuulokkeet. Kirjoita laitteesi sovelluskaupan (Google Play tai Apple App Store) hakukenttään ’moviereading’ ja valitse sovellus. Asenna sovellus ja hyväksy käyttöoikeudet. Avaa sovellus ja siirry Settings-välilehdelle jos ohjelma ei automaattisesti sinne ohjannut. Painamalla ’Country’-valintaa pääset vaihtamaan maasetuksia. Selaa valinta Suomen (Finland) kohdalle ja paina ’OK’. Market-välilehdeltä pääset lataamaan elokuvan kuvailutulkkauksen ja tekstityksen. Valitse haluamasi elokuva ja aukeavalta sivulta paina ’Audio description’ kohtaa. Aukeaa latauksenvarmistuslaatikko (Download this content?), johon vastataan ’Yes’ ja lataus alkaa. Lataamasi elokuva on valittavissa ’My Movies’ –välilehden alta ja olet valmis saapumaan elokuviin.

SAAVUTTUASI ELOKUVATEATTERIIN:

Säädä näytön kirkkautta himmeämmälle, jotta se ei häikäise muita katsojia. Laita lentokonetila päälle laitteeseen, jolloin se katkaisee yhteydet eikä tarvitse pelätä puhelimen soivan kesken näytöksen. Kytke kuulokkeiden johto puhelimeen. *** Käynnistä MovieReading-sovellus. Kun elokuva alkaa, valitse ’My Movies’ –välilehden valikosta lataamasi elokuva. Ponnahtuslaatikko varmistaa vielä, että olet asettanut kirkkauden ja lentokonetilan. Paina ’OK’ ja sovellus aloittaa valitsemasi kuvailutulkkauksen tai tekstityksen toiston.

Sovellus synkronoi puhelimen mikrofonin kautta itsensä automaattisesti kohdalleen. Jos saavut myöhässä, tai poistut esimerkiksi käymään wc:ssä; voit tarvittaessa painaa sovelluksen ’synchronize’-painiketta. Sovelluksella menee hetki synkronoinnissa, joten odotathan maltilla. Sovellus on synkronoinut elokuvan kanssa, kun juokseva aika on vaihtunut punaisesta harmaaksi (Android) tai sovellukseen tulee teksti ’Synchronized’ (iOS).